Lycurgus streeft ernaar alle leden op hun eigen niveau te laten volleyballen. Lycurgus is ervan overtuigd dat dit prestatieverhogend werkt en dat daardoor het plezier in het volleybal het hoogst zal zijn. Hierbij vindt Lycurgus het van belang dat er op basis van de piramidevorm een goede aansluiting is op het hoogst spelende team door op elk onderliggend niveau met een team uit te komen in de competitie. Door op elk niveau competitie te spelen behoort er een goede doorstroming plaats te vinden van talenten en jeugdspelers.

Een goed jeugdbeleid is van belang voor de continuïteit van de vereniging. De ambitie is om op elk niveau (A, B, C jeugd, zowel meisjes als jongens) in de topklasse te volleyballen.

Tegen de landelijke cijfers in, zijn de afgelopen jaren de aanmeldingen van jongens bij Lycurgus enorm gegroeid. Met drie competitiespelende jongensteam op A-, B- en C-niveau wil Lycurgus meer jongens stimuleren om te gaan volleyballen.

Lycurgus wil binnen 4 jaar de grootste jeugdopleiding van Noord-Nederland hebben.

Een belangrijk uitgangspunt is dat Lycurgus de saamhorigheid en betrokkenheid binnen de vereniging wil vergroten, zowel van de leden als ook van de ouders en andere betrokkenen. De teamgeest dient vergroot te worden tot binnen de vereniging.