jeugd@lycurgus/ januari 7, 2018/ Verslagen

Afgelopen zaterdag gingen er 6 teams op pad om de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap te spelen. Jongens B was vrij geloot voor de eerste ronde, Jongens A mocht spelen in Assen en Jongens C reisde af naar Emmeloord. Meisjes A en B gingen beide naar Nieuwleusen, Meisjes C speelde in Emmen en Meisjes D mocht ook naar Assen. 

Zowel Meisjes B als Meisjes C waren overtuigend de beste van hun poule, werden ongeslagen eerste en stelden daarmee een plekje in de halve finale veilig. Jongens C eindigde tweede in de poule en wist daarmee ook een ticket voor de halve finale te pakken. Meisjes D lukte het helaas niet om de volgende ronde te bereiken, maar met allemaal meiden die voor het eerst meededen aan het NOJK heeft het team het erg knap gedaan!

Een stuk spannender was het bij de A-teams, die beide een kruisfinale nodig hadden om de volgende ronde te bereiken. Jongens A mocht het in drie kruisfinale opnemen tegen Twente '05. Het werd een spannende wedstrijd waarin Jongens A in twee sets hun tegenstander versloeg met de setstanden 25-23 en 25-22. Ook de kruisfinale van Meisjes A ging niet zonder spanning. Nadat de eerste set ruim gewonnen werd, moest het team in de tweede set na een flinke serviceserie van Flash Nieuwleusen nog een derde set spelen om te bepalen wie er door zou gaan. De derde set werd, onder aanmoediging van Meisjes B en het publiek, uiteindelijk met 15-11 gewonnen!

Een super knappe prestatie van alle teams! Op 17 februari mogen Jongens A, B, C en Meisjes A, B, C proberen de finale van het NOJK te bereiken! 

Share this Post